Україна закупить 2,2 млн тон вугілля для опалювального сезону 2022

Україна закупить 2,2 млн тон вугілля для опалювального сезону 2022
Цього постачання має вистачити на опалювальний сезон.

Держкомпанія Центренерго закупить 2,2 млн тон вугілля у Казахстані, США та Польщі для проходження опалювального сезону. Про це повідомив голова наглядової ради ради Центренерго й заступник голови Фонду держмайна Денис Кудін в інтерв'ю Liga.net.

В інтерв'ю Кудін розповів, що 1,5 млн тонн вугілля АТ буде поступово отримувати залізницею з Польщі, Казахстану та Білорусі. Ще компанія отримає морем 215 000 тонн до кінця листопада, зокрема – вугілля американського походження. Ще щонайменше 235 000 тонн має прийти морем у грудні, 250 000 тонн – у січні. 

Кудін додає, що Центренерго не розглядають переведення енергоблоків на газ. Зараз газ розглядають як резервний варіант. 

У нас підписані договори з НАК "Нафтогаз України". Але ми не купуємо газ як основне паливо, тому що зараз використовуємо тільки вугілля. Разом із цим, як "страховка" такий варіант є, — заявив Кудін.

Нагадаємо, що українські шахти цього року здобули 4,7 млн тонн вугілля з 5,4 млн тон запланованих. Кудін наголошує, що 700 000 тонн нестачі — це дуже багато й становить майже 15% річної потреби. 

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон Тарифи залишуться стабільними, а субсидії збільшать, -Шмигаль про опалювальний сезон
Шмигаль заявив, що підготовка до опалювального сезону добігає кінця. Готовність об'єктів загалом по країні становить понад 90%.
В Україні розпочали підготовку до наступного опалювального сезону В Україні розпочали підготовку до наступного опалювального сезону
Наразі в Україні продовжують закачування газу, щоб наступний опалювальний сезон пройшов безперебійно та спокійно.
АМКУ оштрафував українську енергетичну галузь на 775 мільйонів гривень АМКУ оштрафував українську енергетичну галузь на 775 мільйонів гривень
Антимонопольний комітет оштрафував сім компаній за змову при встановленні цін на вугілля у 2016-2019 роках. Сума накладеного штрафу становить понад 775 мільйонів гривень.
Loading...
Load next