ІНДЕКС БІГ МАКА: як має змінитись ціна долара в Україні

ІНДЕКС БІГ МАКА: як має змінитись ціна долара в Україні

Українська гривня піднялася на сьоме місце з кінця у списку недооцінених валют світу в оновленому Індексі Біг-мака. На початку року гривня була на четвертому місці.

Про це свідчать дані рейтингу The Economist за серпень 2023 року, пише Finance.ua.

За даними видання, Біг Мак коштує в Україні 105 гривень, тоді як у США — 5,58 долара. Таким чином, курс української валюти недооцінений на 49% порівняно з фактичним обмінним курсом 36,93 грн/долар, а курс купівельної спроможності має бути на рівні 18,82 грн/долар.

Найбільш недооціненими валютами світу у серпні 2023 року є грошові одиниці Тайваню, Індонезії, Індії, Єгипту, ПАР та Філіппін.

Переоціненими валютами є швейцарський франк (на 38,5%), норвезька крона (на 24,0%), уругвайське песо (на 22,9%), аргентинський песо (на 7,4%), євро (на 4,3%), шведська крона (на 2,8%), данська крона (на 1,3%).

Зазначимо, у липні 2022 року The Economist не зміг оцінити курс гривні до долара в Індексі Біг-мака, оскільки Мережа McDonald’s тимчасово закрила ресторани швидкого харчування після російського вторгнення. Після цього ресторани McDonald’s почали відкриватись в Україні.

Нагадаємо, Вночі ворог завдав удачу по нафтобазі на Рівненщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Долар по 30? Який курс гривні чекає на українців у 2022 році Долар по 30? Який курс гривні чекає на українців у 2022 році
Експерти та аналітики не вважають, що гривня буде стабільною протягом року.
Економічна ситуація в Україні:  економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео) Економічна ситуація в Україні: економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео)
Фахівці передбачають, що з початком осені можливе підвищення вартості долара та євро на українському валютному ринку.
"Мінімалка" в Україні збільшиться: Кабмін ухвалив новий розрахунок "Мінімалка" в Україні збільшиться: Кабмін ухвалив новий розрахунок
Зміни будуть стосуватися закону про оплату праці на окремих видах робіт.
Loading...
Load next