Долар по 30? Який курс гривні чекає на українців у 2022 році

Долар по 30? Який курс гривні чекає на українців у 2022 році
Експерти та аналітики не вважають, що гривня буде стабільною протягом року.

Курс гривні та стабільність – поняття абсолютно різного характеру, а тому українці звикли до непередбачуваних коливань. Цей рік закінчився з відміткою у 27,2 грн за долар, що на гривню менше ніж у 2020. Та чи залишаться такі ж позитивні тенденції в цьому році? З цього приводу є декілька думок різноманітних організацій та структур. Про це повідомляє Inventure.  

До прикладу, Міжнародний Валютний Фонд вказує, що курс гривні залишиться на приблизно такому ж рівні, а саме 27,4. Кабінет Міністрів так позитивно на картину не дивляться, а тому в бюджеті вже заклали середньорічний курс 28,60 за долар.  

Банки оцінюють ситуації по – різному, але надто великих коливань немає : від 27,8 до 28,15. Головний менеджер з макроекономічного аналізу "Райффайзен банку" Сергій Колодій з цього приводу зазначає:  

Курсова динаміка перебуватиме під одночасним впливом девальваційних та ревальваційних факторів, які балансуватимуть ринок. Сезонність залишиться, але коливання протягом року будуть незначними. 

Проте експерти та аналітики не вважають, що гривня буде стабільною протягом року. Одна з причин, погіршення умов для торгівлі, а також можливе наростання конфліктності на кордонах з Росією.  

Віталій Ваврищук, голова департаменту макроекономічних досліджень фінансової групи ICU, яка надає послуги з торгівлі цінними паперами, а також інвестиційно – банківські послуги, сказав:  

У 2022 році валютний курс буде на рівні в середньому 27,7 гривні за долар. Валютний курс і валютний ринок залишатимуться відносно стабільними наступного року. Водночас протягом року може бути багато епізодів, коли гривня виявиться під тиском. 

Думок є дуже багато, і які були правильними, покаже лише час. Єдине, що ми маємо поки, це відносно чітку картину, про те, що гривня не буде зростати більше ніж 30 гривень.  

Джерела:  

  1. https://finance.liga.net/ekonomika/article/kurs-tseny-zarplaty-chto-jdet-ekonomiku-ukrainy-v-2022-godu-konsensus-prognoz   
  2. https://inventure.com.ua/news/ukraine/prognoz-kursa-grivny-2022  
  3. https://www.epravda.com.ua/rus/news/2021/12/21/680863/  

Софія Кекух - pravdatutnews.com

Читайте також
Економічна ситуація в Україні:  економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео) Економічна ситуація в Україні: економічні прогнози на майбутнє та зростання курсу долара (відео)
Фахівці передбачають, що з початком осені можливе підвищення вартості долара та євро на українському валютному ринку.
Біткоїн драматично впав: у чому причина і що буде далі Біткоїн драматично впав: у чому причина і що буде далі
Користувачі криптовалютних бірж зазнають втрат. Інвесторам радять уважно стежити за ринком, щоб все ж зуміти заробити
Паніка скасовується: гривня в обмінниках продовжує зміцнюватися Паніка скасовується: гривня в обмінниках продовжує зміцнюватися
Курс гривні до долара в обмінних пунктах Києва на ранок четверга, 17 лютого, зміцнився на 10 копійок.
Loading...
Load next