ЄБРР надає гарантію на 60 млн євро для фінансування українського бізнесу

ЄБРР надає гарантію на 60 млн євро для фінансування українського бізнесу

Європейський банк реконструкції та розвитку і Державний Приватбанк розпочали співпрацю за програмою розподілу ризиків. У рамках програми українські підприємці критично важливих галузей отримають 240 мільйонів євро.

Про це повідомили фінансовій установі.

Відповідно до підписаної угоди, ЄБРР надає гарантію 60 млн євро. Угода про розподіл ризиків між ЄБРР та ПриватБанком містить два компоненти. За першим (мінімум 80% від загального портфелю розподілених ризиків), інструмент розподілу ризику допоможе забезпечити доступ до фінансування оборотного капіталу та інвестиційних цілей для мікро-, малих, середніх і великих підприємств, що працюють у таких критично важливих галузях:

  • сільське господарство й сільськогосподарські послуги;
  • харчова і легка промисловість;
  • виробництво і послуги у сфері будівництва;
  • транспорт і логістика;
  • туризм і культура;
  • роздрібна торгівля.

За другим компонентом до 20% позик із розподілом ризику підтримає довгострокові інвестиції приватних малих та середніх бізнесів у екологічні технології, які відповідають вимогам ЄС. Прийнятні субпозичальники також отримають фінансовану ЄС технічну допомогу та інвестиційні заохочення після завершення своїх інвестиційних проектів.

Для нас як лідера ринку з обслуговування мікро, малого й середнього бізнесу співпраця з ЄБРР - послідовний крок. Разом ми можемо зробити значно більше для розвитку української економіки, - зазначив голова правління Герхард Бьош.

Перевагами програми є можливість отримати фінансування і розвинути, оновити чи посилити власний бізнес через інвестиції в більш екологічні технології, які відповідають вимогам ЄС, а також можливість отримати грант у сумі до 30% від вартості успішно реалізованого, відповідно до вимог, інвестиційного проекту. 

Нагадаємо, Військові облігації лише за липень залучили до бюджету 25 млрд грн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

 

Читайте також
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
Loading...
Load next