Ціни на нафту зменшуються 2 тиждень поспіль

Ціни на нафту зменшуються 2 тиждень поспіль

Ціни на нафту на шляху падіння другий тиждень поспіль, попри сьогоднішнє зростання, оскільки долар зміцнився перед виступом голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелл, а занепокоєння щодо обмеженої пропозиції зменшилися.

Про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафту марки Brent піднялися на 39 центів, або 0,5%, до 83,75 доларів за барель до 06:24 за Гринвічем. Американська нафта West Texas Intermediate також подорожчала на 39 центів, або 0,5%, до 79,44 доларів за барель. Очікується, що падіння нафти за тиждень становитиме 1,2%-2,2%.

Переговори між Туреччиною та напівавтономним регіональним урядом Курдистану в Іраку щодо експорту сирої нафти з північного Іраку все ще тривають, оскільки офіційні особи не змогли досягти угоди щодо відновлення експорту нафти на початку цього тижня. Туреччина припинила потік іракської нафти через порт Джейхан 25 березня після програшу тривалої арбітражної справи, ініційованої Іраком.

Підтримка цін на нафту від попередніх скорочень видобутку вщухла. Ринок чекає, щоб Саудівська Аравія продовжила добровільне скорочення видобутку, ‒ заявили аналітики Haitong Futures.

Ринок уважно стежить за потоками іранської нафти, оскільки видобуток сирої нафти в країні досягне 3,4 мільйона барелів на добу до кінця вересня, навіть незважаючи на те, що санкції США залишаються в силі. Відомо, що офіційні особи США розробляють пропозицію, яка пом’якшить санкції щодо нафтового сектору Венесуели, що дозволить більшій кількості компаній і країн імпортувати сиру нафту.

Нагадаємо, Словенія долучилась до "гарантій безпеки" для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next