У Чехії почали розслідування щодо банку, який пов'язаний із рф

У Чехії почали розслідування щодо банку, який пов'язаний із рф

У Чехії почали розслідування проти Raiffeisen Bank International. Йдеться про заяву від Асоціації захисту прав громадян і бізнесу, де стурбовані діяльністю банку на російському ринку. Головна претензія та підозра – ймовірність підтримки тероризму.

Про це повідомляє Česká televize.

Автор кримінальної скарги проти фінансової установи Лібор Малечек заявив, що кредитор повідомив про зростання на 9% у рф за перші шість місяців 2023 року. Таким чином, австрійський кредитор сприяє фінансуванню агресії проти України.

Як це можливо, що раптом на рахунках ми виявляємо, що вони передають сотні мільйонів на тероризм, на підтримку військової машини?, – підкреслив Малечек.

Розслідування уже стартувало, проте вони наразі не можуть повідомити жодної додаткової інформації у цій справі. У Чехії створили петицію з вимогою, щоб Raiffeisen Bank International все-таки покинув російський ринок. Це ініціатива групи клієнтів кредитора.

Автор петиції Ладіслав Пельцль також прокоментував ситуацію. За його словами, для них нестерпна й думка використовувати таку ж картку, як й умовний постачальник військового спорядження для російської армії.

Нагадаємо, Мінʼюст: у Китаї суд зобов’язав китайського підрядника повернути Україні понад $8 млн

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Mastercard заявив про блокування кількох фінустанов через антиросійські санкції Mastercard заявив про блокування кількох фінустанов через антиросійські санкції
Компанія Mastercard заявила, що заблокувала кілька фінансових установ РФ у своїй платіжній мережі через санкції, запроваджених проти Росії у зв'язку з вторгненням до України, організованим Кремлем.
Loading...
Load next