Єгипет закупив понад пів мільйона тонн пшениці з рф – Reuters

Єгипет закупив понад пів мільйона тонн пшениці з рф – Reuters

Єгипет минулого року почав переходити на прямі закупівлі замість тендерів після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

Генеральне управління з постачань товарів (GASC) купило близько 480 000 метричних тонн російської пшениці у торгової фірми Solaris за ціною орієнтовно 270$ за тонну на основі вартості та фрахту (C&F). Натомість GASC не комантувало цього інциденту.

За словами трейдерів, ціна може бути нижчою від неофіційної мінімальної, яку встановив російський уряд для контролю внутрішніх цін на пшеницю. Інші російські постачальники пшениці подали пропозиції за ціною "франко-борт" у 265$ за тонну. Вони вважають, що це встановлена ​​мінімальна ціна.

Мінімальна ціна не є юридично обов’язковою, але очікується, що постачальники будуть виконувати інструкції міністерства сільського господарства Росії. Натомість на ринку немає ясності щодо рівня російської мінімальної ціни.

Також зазначають, що існують різні мінімальні ціни для приватних продажів і продажів на державних тендерах, а також різні ціни для продажів у кожному місяці між вереснем і груднем і знижки для низькопротеїнових сортів пшениці. Після того, як війна в Україні порушила експорт пшениці з країни, Єгипет переважно покладався на відносно дешеве російське зерно.

Як відомо, Єгипет страждає від дефіциту іноземної валюти після того, як війна в Україні завдала значного удару по її економіці, змусивши країну почати відкладати платежі за пшеницю.

Нагадаємо, У Києві викрили посадовців ВЛК та військкомату

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next