За місяць українці скупили рекордний обсяг готівкової валюти

За місяць українці скупили рекордний обсяг готівкової валюти

У серпні купівля валюти знову перевищила продаж, це призвело до помірного ослаблення гривні, хоча у попередні два місяці українці продавали більше валюти, ніж купували.

Про це повідомляють в Нацбанку.

Чиста купівля валюти населенням у минулому місяці склала $148,53 млн. Українці збільшили купівлю готівкової іноземної валюти до $1,67 мілрд, а продаж – до $1,49 млрд. Це найбільші показники за останній рік. 

Водночас фізособи різко збільшили купівлю безготівкової валюти до $228,31 млн, хоча у попередні два місяці цей показник становив близько $82-83 млн. Продаж безготівкової валюти у серпні зменшився до $260,57 млн.

Зростання чистого попиту на іноземну валюту у Нацбанку пояснюють двома чинниками:

  • повернення сезонного чинника;
  • ситуативне зростання попиту на готівкову валюту через анулювання ліцензії одному великому гравцю на ринку обміну валюти за систематичні порушення.

Ці фактори в Нацбанку називають основними чинниками незначного послаблення готівкового курсу.

Нагадаємо, Умєров назвав 5 пріоритетів у Міноборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Єврокомісія прийняла пропозицію щодо конвертації банкнот у гривню для українських біженців Єврокомісія прийняла пропозицію щодо конвертації банкнот у гривню для українських біженців
НБУ дозволив купувати валюту в регіонах, що знаходяться під загрозою окупації.
З жовтня в Україні з'явиться нова монета номіналому у 2 гривні З жовтня в Україні з'явиться нова монета номіналому у 2 гривні
Нова монета із серії "Видатні особистості України". Відомо, що вона присвячена знаменитому борцю, шестиразовому чемпіону світу - Івану Піддубному.
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
Loading...
Load next