Заборона Словаччини на імпорт українського зерна діятиме до кінця року

Заборона Словаччини на імпорт українського зерна діятиме до кінця року

Уряд Словаччини вирішив, що заборона на імпорт пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку та соняшнику з України триватиме до кінця року.

Про це повідомляє Aktuality.

Європейська комісія не продовжила заборону на імпорт чотирьох товарів з України, в тому числі пшениці, після 15 вересня, тому уряд прийняв рішення заборонити їх імпорт на національному рівні. Вона діятиме до кінця року на ті ж самі чотири товари, тобто пшеницю, кукурудзу, насіння ріпаку та соняшнику. Ми повинні запобігти надмірному тиску на словацький ринок, щоб залишатися справедливими щодо до вітчизняних фермерів, – заявив Одор.

Цей крок уряду також є реакцією на такий самий підхід, який застосували Польща та Угорщина. Одор підкреслив, що уряд Словаччини продовжить інтенсивно працювати з Європейською комісією та країнами-членами ЄС, щоб знайти загальноєвропейське та системне рішення, поки діє національна заборона на імпорт цих чотирьох товарів. Він заявив про готовність уряду зняти заборону в такому випадку.

У Міністерстві аграрної політики та сільського розвитку Словаччини додали, що рішення пов'язане із захистом внутрішнього ринку і є логічною реакцією на практику сусідніх країн, які приймають односторонні заборони на імпорт.

Заборона не поширюється на перевезення товарів через нашу територію, що виражає нашу солідарність з Україною та розміщення її товарів на цільових ринках, – додали у відомстві.

Нагадаємо, Готуємося до важливих міжнародних заходів, які заплановані на другу половину вересня - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next