На рівні експертів: Україна та МВФ досягли домовленості щодо пакету на $15,6 млрд

На рівні експертів: Україна та МВФ досягли домовленості щодо пакету на $15,6 млрд

Представники влади України та співробітники МВФ досягли домовленості на рівні експертів щодо оновленого пакету заходів економічної та фінансової політики для другого перегляду чотирирічної програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility — EFF) обсягом близько $15,6 млрд.

Про це йдеться у повідомленні міністерства фінансів.

У період з 6 по 10 листопада 2023 року, експерти МВФ та представники Міністерства фінансів України, Національного банку України, а також інших органів влади провели низку переговорів щодо другого перегляду програми EFF.

Експертами МВФ відзначено прогрес України у виконанні зобов'язань за програмою EFF та незмінну відданість загальному порядку денному реформ.

Вдячний Міжнародному валютному фонду за довіру та підтримку у надзвичайно важливий для України час. Ефективна та злагоджена співпраця з МВФ є одним із ключових важелів у подоланні наслідків, спричинених збройною агресією росії проти України. Результатом успішного перегляду програми EFF може стати отримання Україною фінансування в розмірі близько $900 млн, — зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Досягнута домовленість на рівні експертів підлягає затвердженню Виконавчою радою МВФ найближчими тижнями.

31 березня 2023 року Виконавча рада МВФ затвердила нову чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України з фінансуванням в розмірі близько 15,6 млрд доларів США (11,6 млрд СПЗ). Ця Програма є частиною пакета міжнародної підтримки України на суму, яка наразі становить близько 122 млрд доларів США. До Державного бюджету України вже надійшли два транші у рамках Програми EFF загальним обсягом близько 3,6 млрд доларів США.

Нагадаємо, Через атаки ЗСУ росіяни вимушені перекидати кораблі з Криму в Новоросійськ - партизани

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Через зростання цін на продукти МВФ планує допомогти країнам, зокрема Україні Через зростання цін на продукти МВФ планує допомогти країнам, зокрема Україні
Розмір і обсяг заходів поки невідомі.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next