Через зростання цін на продукти МВФ планує допомогти країнам, зокрема Україні

Через зростання цін на продукти МВФ планує допомогти країнам, зокрема Україні
Розмір і обсяг заходів поки невідомі.

Міжнародний валютний фонд шукає способи надання екстреного фінансування країнам, які зіткнулися з потрясіннями цін на продукти харчування, спричинені війною росії проти України, і обговорить ці заходи на засіданні виконавчої ради в понеділок.

Про це повідомляє агенція Reuters, передає ПравдаТУТ News.

План, про який раніше не повідомлялося, буде представлено на неформальному засіданні ради.

Це дозволить МВФ допомагати Україні та іншим країнам, які сильно постраждали від російської війни в Україні, не висуваючи умов, необхідних у програмі звичайного фінансування, - сказали джерела, які побажали залишитися неназваними.

Розмір і обсяг заходів поки невідомі.

За словами джерел, офіційне голосування на підтримку цього заходу, який був розроблений співробітниками МВФ в останні місяці, очікується до щорічних зборів Фонду в жовтні.

У разі схвалення це тимчасово збільшить наявні ліміти доступу та дозволить усім країнам-членам позичати до додаткових 50% їхньої квоти МВФ .

Концепція проста, але вона може допомогти багатьом країнам, - сказало одне з джерел.

Нагадаємо, Міністри фінансів Європейського Союзу у п'ятницю підтримали надання Україні макрофінансової допомоги у вигляді кредиту обсягом 5 мільярдів євро, щоб допомогти їй підтримувати роботу шкіл, лікарень та інших державних установ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next