Японія надасть 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України

Японія надасть 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України

Японія планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення України.

Як повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, про це йшлося на його зустрічі з державним міністром закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державним міністром економіки, торгівлі та промисловості Кадзучікою Іватою й представниками японського бізнесу.

Озвучив наші пріоритети швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу. Вдячний японській делегації за сьогоднішню місію, яка сприятиме подальшому залученню японських компаній до відбудови. Україна зацікавлена у створенні спільних підприємств, особливо у переробній промисловості, – написав Шмигаль.

Він підкреслив те, що для нашої держави с важливою співпраця у сферах АПК, металообробки, машинобудування, критичної сировини та ІТ.

Досвід Японії у післявоєнному відновленні може стати в пригоді для економічного відновлення України. Державні міністри запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною. Вдячні японському уряду та народу за всебічну допомогу, – додав глава уряду.

Нагадаємо, У Києві дебошир розбив скло в адмінбудівлі і травмував охоронця

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Японія виділить Україні понад 75 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу Японія виділить Україні понад 75 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу
Ця сума є частиною екстреної гуманітарної допомоги вартістю 100 мільйонів доларів, яку раніше анонсували в Японії.
Loading...
Load next