Японія виділить Україні понад 75 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу

Японія виділить Україні понад 75 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу
Ця сума є частиною екстреної гуманітарної допомоги вартістю 100 мільйонів доларів, яку раніше анонсували в Японії.

Уряд Японії вирішив виділити 8,8 мільярда єн (75,3 мільйона доларів) із резервних фондів на 2021 фінансовий рік на гуманітарну допомогу Україні після російського вторгнення.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на Japan Today.

Японія надасть допомогу відповідним міжнародним організаціям, у тому числі Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців, а також допоможе фінансувати діяльність японських неурядових організацій, які допомагають Україні, повідомили у Мінфіні Японії.

Ця сума є частиною екстреної гуманітарної допомоги вартістю 100 мільйонів доларів, яку прем’єр-міністр Фуміо Кісіда пообіцяв минулого місяця.

У п’ятницю речник вищого уряду, головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно, заявив на пресконференції, що допомога включатиме їжу, воду та житло для постраждалих людей в Україні та тих, хто втікає до сусідніх країн.

Крім того, на початку тижня Японія надала короткострокове проживання на 90 днів восьми переміщеним громадянам України, які мають родичів або знайомих в країні.

Нагадаємо, раніше Японія ухвалила резолюцію, яка різко засуджує вторгнення Росії в Україну.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС виділить ще 54 мільйони доларів на гуманітарну допомогу Україні ЄС виділить ще 54 мільйони доларів на гуманітарну допомогу Україні
Кошти допоможуть людям у важкодоступних районах, які позбавлені доступу до охорони здоров’я, води та електроенергії.
Світовий банк додатково виділив Україні $200 млн – і це не кінець підтримки Світовий банк додатково виділив Україні $200 млн – і це не кінець підтримки
Сукупна підтримка Світового банку Україні зараз становить понад 925 мільйонів доларів.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next