Імпорт зерна з України: П’ять країн ЄС просять підтримки для фермерів на весь 2024 рік

Імпорт зерна з України: П’ять країн ЄС просять підтримки для фермерів на весь 2024 рік

Болгарія, Польща, Угорщина, Словаччина та Румунія закликали Європейську комісію продовжити фінансову підтримку фермерів, які постраждали від імпорту українського зерна, протягом усього 2024 року.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Болгарії Кирило Ватєв за підсумками засідання Європейської ради з питань сільського господарства та рибальства, передає БНР.

За словами Ватєва, підтримка фермерів обговорювалась на зустрічі п’ятьох східних членів Євросоюзу в контексті питання впливу імпорту української сільськогосподарської продукції.

Сьогодні у нас була ще одна серйозна розмова з комісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським. Я знову порушив це питання з ним, тому що у нас є лист від Комісії про те, що вони пропонують…, щоб стеля становила 280 тисяч євро, а раніше вона була 250 тисяч євро, і щоб це тривало до 31 березня, – сказав він.

За словами болгарського міністра, він провів зустріч із колегами з Польщі, Угорщини, Словаччини й Румунії, на якій вони узгодили свої позиції та обговорили ситуацію.

В основному, у всіх країнах ситуація однакова, і ми домовилися, що будемо всі разом просити на весь 2024 рік нову допомогу для наших фермерів, тому що вони зараз фактично перебувають у невигідному становищі, – додав Ватєв.

Нагадаємо, Польські фермери приєднаються до протесту перевізників на кордоні з Україною

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЄС відмовився від планів забороняти морські перевезення російської нафти - FT ЄС відмовився від планів забороняти морські перевезення російської нафти - FT
У шостому пакеті санкцій може зберегтися заборона європейським компаніям надавати послуги, включаючи страхування, необхідні для транспортування російської нафти по всьому світу.
Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС
Зріс також обсяг сільськогосподарських товарів, які Україна ввозила з країн ЄС.
Loading...
Load next