Єврокомісія заборонила імпорт українського збіжжя до ЄС ще до вересня

Єврокомісія заборонила імпорт українського збіжжя до ЄС ще до вересня

Єврокомісія продовжила до середини вересня заборону на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику з України до п’яти країн ЄС (Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини).

Про це з посиланням на джерело в Єврокомісії повідомляє РАР, передає Dziennik Gazeta Prawna.

Єврокомісія продовжила до середини вересня європейську заборону на імпорт з України пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшнику, - повідомило джерело.

Єврокомісія 2 травня офіційно оголосила про запровадження до 5 червня «виключних та тимчасових» запобіжних заходів проти імпорту з України, які обмежують надходження сільськогосподарських товарів українського виробництва до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

Обмеження стосуються пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику, що походять з України.

Раніше Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія запровадили тимчасову заборону на імпорт зерна та інших видів сільськогосподарської продукції з України. Польща також призупинила транзит продукції українського АПК через свою територію, однак поновила його з 21 квітня.

Після запровадження Єврокомісією обмеження на ввезення на територію п'яти країн ЄС окремих видів агропродукції Варшава скасувала національну заборону на українські сільськогосподарські товари. Водночас Польща запропонувала Єврокомісії ввести заборону на імпорт інших видів агропродукції з України, серед яких м'які фрукти, мед, яйця, м'ясо птиці тощо.

Нагадаємо, Литва готує нову допомогу для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС Обсяги зростають: Україна посіла четверте місце за поставками агропродукції до ЄС
Зріс також обсяг сільськогосподарських товарів, які Україна ввозила з країн ЄС.
Захист ринку від імпорту: міністр аграрної політики заявив, що Україна має вийти на виробництво 8 млн тонн молока у рік Захист ринку від імпорту: міністр аграрної політики заявив, що Україна має вийти на виробництво 8 млн тонн молока у рік
Раніше стало відомо, що прибутки виробників молока у 2021 році знизилися на 14%
Мінус 60% експорту і сотні мільйонів доларів: скільки може втратити Україна через морські "навчання" РФ Мінус 60% експорту і сотні мільйонів доларів: скільки може втратити Україна через морські "навчання" РФ
Росія заблокувала судноплавство на великих ділянках уздовж українського узбережжя Чорного та Азовського морів. Заборона почне діяти о 23:00 (за київським часом) 13 лютого і заявлений кінець – 23:00 (за Києвом) 19 лютого.
Loading...
Load next