Європейський інвестиційний банк з початку повномасштабної війни надав Україні €1,7 млрд

Європейський інвестиційний банк з початку повномасштабної війни надав Україні €1,7 млрд

Станом на сьогодні Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) спільно з Мінінфраструктури здійснює реалізацію цілої низки інвестиційних проєктів. Водночас загальна фінансова допомога, яку банк вже надав Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ, сягнула €1,7 мільярда.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У першу чергу ці кошти спрямовуються на екстрений ремонт зруйнованої інфраструктури.

Європейський інвестиційний банк працює в Україні вже 16 років і є одним з наших найнадійніших партнерів. Міністерство спільно з ЄІБ реалізує проєкти з відновлення соціальної, комунальної та транспортної інфраструктури. Ми співпрацюємо практично у всіх сферах відповідальності міністерства і в усіх проєктах прагнемо втілювати основну візію відбудови: build back better – відбудувати краще, ніж було, – зазначив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він також додав, що для першочергового подолання наслідків бойових дій наприкінці минулого року частину кредитних коштів ЄІБ було перенаправлено на підтримку фінансування першочергових видатків Державного бюджету України. Їх спрямували на підготовку об’єктів ЖКГ до опалювального сезону, відновлення та модернізацію постраждалих внаслідок бойових дій об’єктів інфраструктури.

За 2023 рік ми суттєво розширили нашу співпрацю з Банком і сподіваємося у 2024 році масштабувати спільні проєкти. Спільно сподіваємося відбудувати якомога більше громад, допомагаючи їм імплементувати в цьому процесі найкращі європейські практики. Саме тому ми високо цінуємо всю допомогу Банку, у тому числі й консультаційну, – сказав Олександр Кубраков.

Нагадаємо, Туреччина заявила, що не пропустить у Чорне море два британські протимінні кораблі для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Loading...
Load next