Національний банк провів зустріч з представниками МВФ

Національний банк провів зустріч з представниками МВФ

Національний банк провів зустріч з представниками Міжнародного валютного фонду, регулятор окреслив усі ключові питання до обговорення, зокрема виклики для економіки та фінансового сектору.

Про це повідомив голова Національного банку Андрій Пишний.

Повернувся до Києва й одразу з колегами продовжуємо роботу з Міжнародним валютним фондом. Розпочали експертні дискусії, які продовжаться у Варшаві наприкінці тижня вже в контексті третього перегляду програми розширеного фінансування (EFF), - написав Пишний.

Він зазначив, що представники Нацбанку провели першу зустріч з Умою Рамакрішнан, заступником директора Європейського департаменту МВФ та її колегами – керівником Місії МВФ в Україні Гевіном Греєм, його заступницею Саною Надім, заступником виконавчого директора МВФ Владиславом Рашкованом та постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном.

Окреслили усі ключові питання до обговорення, зокрема виклики для економіки, фінансового сектору. Як і у випадку попередніх двох переглядів, ми підготувалися дуже ретельно. Підсумки 2023 року чітко продемонстрували нашу спроможність у виконанні свого мандата та забезпеченні руху за програмою з МВФ. Завдання поточного року точно не будуть легшими, однак ми дуже прагматично підходимо до процесу оцінки ризиків, - зазначив Пишний.

Він підкреслив, що досвід попередніх місій чітко демонструє, що завдяки глибокій експертній взаємодії та синергії між командами України та МВФ вдається напрацювати дієві інструменти та рішення.

Нагадаємо, До проєкту «Армія відновлення» залучили вже 87,85 тисячі українців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У березні золотовалютні резерви України зросли на 2% У березні золотовалютні резерви України зросли на 2%
Такі дані оприлюднив Нацбанк України.
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
Loading...
Load next