Фонд держмайна продав нерухомості на ₴106,6 мільйон

Фонд держмайна продав нерухомості на ₴106,6 мільйон

Фонд державного майна України продав Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою і Закупнянський кар’єр на загальну суму 106,6 млн грн.

Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Фонд держмайна провів 23 лютого 2024 року в електронній торговій системі «Prozorro.Продажі» онлайн-аукціони з приватизації єдиний майновий комплекс ДП «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою» і ЄМК ДП «Закупнянський кар’єр». За результатами аукціонів з приватизації після укладання угод до державного бюджету надійде 106,6 млн гривень.

За інформацією фонду, завдяки конкуренції початкова сума продажу Вінницького інституту землеустрою з 15,6 млн грн зросла в 3,5 раза - у підсумку актив вдалося реалізувати за 54,6 млн грн. Майно підприємства знаходиться у Вінниці, Чернівцях, Хмельницькому та області. Підприємство займається дослідженням й експериментальною розробкою у сфері інших природничих і технічних наук. Переможцю аукціону додатково необхідно сплатити борги підприємства у майже 5,4 млн грн.

Закупнянський кар’єр був реалізований за 52 млн грн. За державний актив змагалися 5 потенційних покупців, а його вартість зросла в 3,5 раза. Основний вид діяльності підприємства: добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Підприємство має заборгованість у майже 5 млн грн, яку має сплатити переможець торгів.

Нагадаємо, В Україні з 1 березня зростуть пенсії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет НБУ продасть на аукціоні майже 46 тонн виведених з обігу монет
Національний банк України вже 21 травня цього року планує виставити на аукціон брухту 45,8 тонни виведених з обігу українських монет номіналами 1, 2, 5, 10, 25, 50 копійок.
НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні
В Національному банку України заявили, що почнуть підготовку "ПриватБанку" до продажу одразу після закінчення кризи, яку спричинила світова пандемія COVID-19.
Loading...
Load next