Банк розвитку Ради Європи надасть Україні €100 млн на компенсації за знищене росією житло

Банк розвитку Ради Європи надасть Україні  €100 млн на компенсації за знищене росією житло

Україна отримає 100 млн євро від Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) на компенсації за знищене внаслідок бойових дій житло.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Відповідну угоду підписали міністр фінансів України Сергій Марченко та керівник БРРЄ Карло Монтічеллі у межах проєкту "НОМЕ. Компенсація за знищене житло".

Завдяки цим коштам, люди, які втратили житло внаслідок бойових дій та російських обстрілів, зможуть отримати сертифікат на придбання житла. Серед тих, хто отримає допомогу зокрема учасники бойових дій, люди з інвалідністю та багатодітні сім'ї.

Повномасштабна війна Росії завдала житловому сектору України збитків на понад 50 млрд доларів США. Проєкт HOME допоможе постраждалим громадянам якнайшвидше повернутися до комфортного життя, – зазначив Сергій Марченко.

У Міністерстві додали, що проєкт впроваджується у межах програми "єВідновлення". Громадяни зможуть формувати запити та в результаті отримувати сертифікати на компенсацію за пошкоджене майно. Процес перевірки заяв, а також відбору запитів здійснює спеціальна Державна комісія з компенсації.

Нагадаємо, У Варшаві створили Комунікаційну групу з питань України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії
Європейський союз знову продовжив економічні санкцій проти Росії через агресію у бік України. Обмеження діятимуть щонайменше до 31 липня 2022 року.
Loading...
Load next