Уряд закликав українців обмежити споживання електроенергії у вечір вівторка

Уряд закликав українців обмежити споживання електроенергії у вечір вівторка

Кабінет Міністрів просить громадян обмежити споживання електроенергії з 17:00 до 23:00 вівторка, 11 жовтня. Повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

Очільник уряду зазначив, що росія продовжує масовану атаку на об’єкти енергетичної інфраструктури другий день поспіль.

Уже зараз енергетикам та рятувальникам вдалося відновити електропостачання в більшості регіонів. У 3,8 тис. населених пунктів повернулося світло. Стабілізовано постачання електрики в західних областях, практично повністю заживлений Харків і Харківська область. Тривають відновлювальні роботи для забезпечення енергоживлення центральних регіонів та Києва. Їх планується завершити протягом кількох днів, – написав премʼєр.

Водночас прем'єр наголосив, що рф не зупиняється у своїх спробах зруйнувати енергетичну інфраструктуру України.

Шмигаль також розповів, що 10 жовтня українці у всій країні, відгукнувшись на заклик, добровільно зменшили споживання електроенергії в середньому на 10%.

Сьогодні ми так само будемо просити обмежити споживання електроенергії. Так само в години пік – з 17:00 до 23:00 просимо не вмикати енергомісткі прилади: електроплити, електрочайники, електроінструменти, обігрівачі та кондиціонери, духовки та праски, мікрохвильові печі, кавоварки, пральні та посудомийні машини. Це дуже важливо для стабільної роботи нашої енергосистеми, – звернувся він до українців.

Нагадаємо, що ЄС інтегрує допомогу Україні у свій бюджет на 2023 рік.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії Євросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії
Європейський союз знову продовжив економічні санкцій проти Росії через агресію у бік України. Обмеження діятимуть щонайменше до 31 липня 2022 року.
Loading...
Load next