Рада ухвалила закони про скасування мита й ПДВ на імпорт товарів для розмінування та енергетики

Рада ухвалила закони про скасування мита й ПДВ на імпорт товарів для розмінування та енергетики

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №11258 та №11259, які звільняють від податкових та митних зборів імпорт комплектуючих для машин розмінування та ввезення обладнання для енергетики.

Про це повідомив нардеп, заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

За інформацією депутата, документи були підтримані 305 та 313 голосами відповідно.

 Рада ухвалила в цілому №11258 та №11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування. Там так само є правки про звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики.

Зокрема, від митних та податкових платежів звільнено ввезення електрогенераторного обладнання, обладнання для вітрової та сонячної генерації, акумуляторів (крім акумуляторів малої потужності). Зазначені пільги будуть діяти до закінчення воєнного стану, але не пізніше 1 січня 2026 року.

Нагадаємо, Верховна Рада скасувала переведення часу в Україні з зимового на літній

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Заборонити імпорт товарів з Білорусі пропонує ВРУ Заборонити імпорт товарів з Білорусі пропонує ВРУ
У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект.
Хабар на 100 тисяч доларів: ВАКС засудив екс-заступника голови правління "Укргазвидобування" Тамразова до п'яти років позбавлення волі Хабар на 100 тисяч доларів: ВАКС засудив екс-заступника голови правління "Укргазвидобування" Тамразова до п'яти років позбавлення волі
"Укргазвидобування", 100% акцій якого належать НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газовидобувною компанією країни.
Підприємці заблокували проїжджу частину на вулиці Грушевського біля Верховної Ради Підприємці заблокували проїжджу частину на вулиці Грушевського біля Верховної Ради
Між вулицями Липською та Шовковичною перебувають понад тисячу людей із символікою руху "SaveФОП" та запаленими фаєрами.
Loading...
Load next