У Мінекономіки підбили підсумки президентської ініціативи «Зроблено в Україні»

У Мінекономіки підбили підсумки президентської ініціативи «Зроблено в Україні»

За пів року роботи програми «Зроблено в Україні» видано 50 млрд грн кредитів, 350 млн грн грантів, 100 млн грн компенсацій.

Про це повідомляє Мінекономіки.

Розвиток виробництва, залучення інвестицій у реальний сектор, підтримка несировинного експорту — ключові пріоритети політики «Зроблено в Україні». За цими напрямками стоять дуже конкретні програми, які покликані стимулювати бізнес розширювати виробництво чи розпочинати нове, створювати робочі місця й продовжувати підтримувати нашу економіку, - зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Так, за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» з початку року видано 13 394 пільгових кредитів на 50,8 млрд грн. З них на реалізацію інвестиційних проєктів - 9,4 млрд грн.

Крім того, аграрії в межах програми компенсацій за придбання техніки та обладнання українського виробництва, яка стартувала лише у квітні 2024 року, встигли отримати майже 100 млн грн. За держпрограмою «Шкільний автобус» громади придбали перші 36 автобусів. Загалом у бюджеті на ці цілі закладено 1 млрд грн.

За грантовою програмою на розвиток переробних підприємств з початку року видано 349,5 млн грн.

Грант на започаткування власної справи з січня вже отримали 5 689 учасників проєкту. Загалом їм видано 1,4 млрд грн. Завдяки програмі буде створено 11 тис. нових робочих місць.

З початку року визначені також 592 переможці програми грантів для ветеранів та ветеранок, їхніх дружин і чоловіків. Вони отримають 284 млн грн на старт або розвиток бізнесу, завдяки чому буде створено 1 250 нових робочих місць.

Банки – учасники програми доступного іпотечного кредитування єОселя за пів року надали 5 266 кредитів на загальну суму 8,9 млрд грн. При цьому 3 831 родина придбала житло на вторинному ринку, 1 435 – не первинному.

Крім підтримки виробників, «Зроблено в Україні» передбачає ще два напрямки — підтримка несировинного експорту. У цьому розрізі Експортно-кредитне агентство України підтримало експорту на 4,8 млрд грн.

У межах програми в 14 регіонах почали роботу 17 офісів «Зроблено в Україні». Фахівці вже надали більш як 2 500 консультацій. У результаті понад 150 людей подали заявку на державний грант, а ще 82 — пішли на безплатне навчання з основ підприємницької діяльності.

Нагадаємо, У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next