Росія завдала збитків агропромисловому комплексу України на 4,3 млрд доларів

Росія завдала збитків агропромисловому комплексу України на 4,3 млрд доларів

Загальна сума втрат агропромислового комплексу України від повномашстабної війни росії проти України становить $4,3 млрд.

Про це свідчить "Огляд збитків від війни в сільському господарстві України", підготовлий Центром досліджень продовольства та землекористування KSE Institute спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Згідно з ним, загальні збитки від війни в сільському господарстві України сягнули $4,3 млрд.

Найбільші втрати – через знищення або часткове пошкодження сільськогосподарських угідь та незбір врожаю – $2,135 млрд. Зокрема, АПК найбільше страждає від мінного забруднення полів та прямого фізичного пошкодження, відзначають автори дослідження.

Орієнтовно, 2,4 млн га озимих культур загальною вартістю у $1,435 млрд  залишаться незібраними внаслідок агресії рф, вказано в огляді.

Пошкодження від обстрілів та авіаударів зазнає і сільскогосподарська техніка.

Тим часом, рф цілеспрямовано знищує елеваторні потужності, щоб послабити український агросектор, зазначають автори дослідження.

Загальна сума збитків внаслідок пошкодження або знищення зерносховищ оцінюється у $272 млн, – вказано в огляді.

Нагадаємо, що тисячі елеваторних потужностей: Україна готує план "Б" у разі неможливості деблокади морських портів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times Супровід для українських суден, що експортують зерно - The Times
Щоб запобігти глобальному голоду та черговій кризі політики Великої Британії та Литви обговорили шляхи розв'язання проблеми.
Loading...
Load next