Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю

Україна посилює контроль на кордоні із Білоруссю
Україна ввела додаткові обмеження на кордоні з Білоруссю у Рівненські області. Зокрема запроваджено додаткові тимчасові обмеження.

У межах Рівненської області на кордоні з Білоруссю запроваджуються додаткові обмеження, які спрямовані на посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму.

Про це повідомляє пресслужба Північного кордону Держприкордонслужби у мережі Facebook.

"З метою посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням та захисту національної безпеки на державному кордоні України в межах Березівської, Старосільської, Висоцької, Миляцької, Локницької та Заріченської об’єднаних територіальних громад Сарненського та Вараського районів Рівненської області запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що обмеження діятимуть з 12 квітня і до 31 грудня 2021 року. Зокрема під заборону потрапляють: 

  • будь-які роботи 22:00 до 06:00 в смузі від прикордонних знаків у глибину прикордонної смуги на відстань до 100 метрів (крім сільськогосподарських робіт);
  • рух дорогами, яких немає в реєстрі автомобільних доріг та які ведуть до лінії державного кордону, з 22:00 до 06:00;
  • стоянка транспортних засобів і техніки на узбіччях доріг між лінією державного кордону та пунктів пропуску, якщо вона не пов'язана з технічними несправностями і очікуванням перетину кордону;
  • польоти легкомоторних літаків, квадрокоптерів і інших БПЛА без попереднього повідомлення;
  • підвезення на авто і в поїздах людей без документів;
  • зупинка поїздів (крім пасажирських) при в'їзді на митну територію України до залізничної станції «Сарни» та у зворотному напрямку. 

Прикордонники також звернулися до громадян з проханням не порушувати зазначені обмеження під час перебування поблизу українсько-білоруського кордону. Зазначимо, що окрім Рівненської області, Білорусь межує також із Волинською, Житомирською, Київською та Чернігівською областями.

Читайте також
Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото) Україна додатково залучає до кордону із Білоруссю 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських (фото)
Під час робочого візиту у Волинську область міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Республікою Білорусь і місця дислокації додаткових сил МВС, де розташовано підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції.
На кордоні з Білоруссю українські прикордонники розпочали спецоперацію (фото) На кордоні з Білоруссю українські прикордонники розпочали спецоперацію (фото)
Спецоперація "Полісся" - це подальші заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.
На кордоні з Білоруссю СБУ знайшла схованку зі зброєю (відео) На кордоні з Білоруссю СБУ знайшла схованку зі зброєю (відео)
Вилучені боєприпаси та засоби ураження направлено на проведення вибухо-технічних експертиз.
Loading...
Load next