СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії

СБУ викрила канал постачання запчастин до військової техніки у Росії
На Харківщині контррозвідка Служби безпеки України заблокувала канал, яким до російських оборонних підприємств незаконно постачали українські запчастини до військової техніки. Зокрема, товари потрапляли до країни-агресора під виглядом цивільних.

Українська продукція була повним аналогом штатних російських систем кондиціонування, але кодифікована іншою номенклатурою для унеможливлення її ідентифікації як військової. Повідомляє пресслужба СБУ.

" Зловмисники постачали кондиціонери як цивільну продукцію на адресу підконтрольних їм підприємств у РФ. Там фахівці змінювали маркування і підробляли документи про, нібито, виготовлення продукції у Росії. Потім вона постачалась до підприємств військово-промислового комплексу Російської Федерації ", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними СБУ, кондиціонери у Росії спершу потрапляли на підприємства, де змінювали їхнє маркування і підробляли документи про нібито виготовлення у Росії. Після того їх переправляли на військові підприємства.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам про підозру за статтею 333 - Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю Кримінального кодексу України. За цією статтею загрожує штраф до 85 тис. грн або до 5 років позбавлення волі.

А також тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до функціонування каналу.

 

Читайте також
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next