На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото)

На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото)
Правоохоронці Служби безпеки України викрили на незаконному привласненні 40 мільйонів гривень орендатора Охтирської ТЕЦ. Керівництво теплової електростанції штучно накопичувало боргові зобов’язання.

Відомо, що зловмисники виводили гроші з активів орендованого підприємства, одночасно підвищуючи тариф з теплопостачання для населення, йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

"Менеджмент уклав низку завідомо економічно невигідних і удаваних угод з афілійованими комерційними структурами. Ділки підписували більшість договорів без відповідних погоджень з контролюючими органами", - повідомляють у СБУ.

Наразі правоохоронці  також перевіряють інформацію щодо причетності та ймовірної мети керівництва Охтирської ТЕЦ привести електростанцію до банкрутства. Оскільки можливо. що саме таким чином вони планували уникнути розрахунків за заборгованість перед держструктурами.

Зазначимо, що на даний час заборгованість підприємства становить понад 60 мільйонів гривень. Це загрожує відключенням ТЕЦ від енергоживлення і зупинкою постачання гарячої води споживачам районного центру.

За фактом злочину розпочатого за частиною 4 статті 191 - Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також
СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти
Служба безпеки України виявила незаконне угрупування, яке займалося легалізацією та незаконним переведенням коштів, у тому числі через купівлю криптовалют.
СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн
На Полтавщині Служба безпеки України викрила чиновників, які розкрадали газу держпідприємства "Укргазвидобування". Внаслідок злочинних дій посадовців держава зазнала збитків на понад 4 мільйони гривень.
Щомісяця збували до $50 тисяч: на Сумщині СБУ затримала фальшивомонетників (фото) Щомісяця збували до $50 тисяч: на Сумщині СБУ затримала фальшивомонетників (фото)
Зловмисники "продавали" фальшиві стодоларові купюри за 45% від номінальної вартості. Щомісячно вони збували до $50 тисяч таких банкнот.
Loading...
Load next