В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета

В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета
ВАКС заочно заарештував колишнього голову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета, який підозрюється в розкраданні у великих масштабах в Україні і переховується в Ізраїлі.

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього голову правління ПриватБанку Олександра Дубілета. Його підозрюють у причетності до розтрати коштів фінустанови перед її націоналізацією в кінці 2016 року. Зокрема рішення оголосив суддя Сергій Мойсак, засідання транслювалося на Youtube-каналі суду.

Відомо, що у цій справі Національне антикорупційне бюро підозрює Дубілета в незаконному заволодінні або ж розтраті 136 мільйонів гривень банку внаслідок зловживання службовим становищем.

Клопотання задовольнити. Обрати відносно Дубілета запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до моменту його затримання, - заявив суддя.

Проте, оскільки підозрюваний наразі перебуває не в Україні, його було оголошено в міжнародний розшук. Запобіжний захід йому призначили заочно "до моменту його фактичного затримання і доставки до місця кримінального провадження"

Зазначимо, як пояснили у Центрі протидії корупції, це рішення означає, що підозра Дубілету є повністю обґрунтованою. А повідомлення про неї відбулося відповідно до норм законодавства.

Нагадаємо, що наприкінці березня цього року Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 мільярдів гривень банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.

Згодом виявилось, що колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет є громадянином Ізраїлю. Зокрема тоді його адвокат заявив, що у зв'язку з COVID-пандемією громадянам Ізраїлю зараз заборонено виїжджати в певні країни, середи яких знаходиться і Україна.

Читайте також
Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю
Колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, є громадянином Ізраїлю.
Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту Розкрадання 26,8 млн гривень: заступника мера Миколаєва, який намагався втекти з України взяли під варту
Корнєва було затримано у міжнародному пункті пропуску "Лужанка – Берегшурань" на кордоні з Угорщиною 10 серпня. Заступник мера Миколаєва намагався покинути територію України, щоб уникнути правосуддя.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Loading...
Load next