СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів

СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.

У шахрайській схемі call-центрів, які проіснували майже пів року працювало понад 100 осіб, які щомісячно ошукували українців на 7 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що один із мешканців обласного центру налагодив роботу трьох підпільних "call-центрів". Працівники шахрайської схеми через IP-телефонію підшуковували клієнтів для реєстрації на фіктивних брокерських інтернет-платформах і поповнення спеціально створених електронних рахунків. Після цього злочинці через мережу афілійованих фірм виводили гроші громадян і переводили їх у значні суми готівки.

"Під час слідчих дій в офісних приміщеннях ділків правоохоронці виявили понад 200 одиниць комп’ютерної техніки і телекомунікаційного обладнання, а також документацію із доказами протиправної діяльності", - йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі тривають слідчі дії, а також встановлюють відповідальність осіб, причетних до шахрайської схеми.

Читайте також
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
Loading...
Load next