В Україну повернулись українські полярники 25-ї антарктичної експедиції

В Україну повернулись українські полярники 25-ї антарктичної експедиції
Після року роботи на антарктичні станції "Академік Вернадський" в Україну повернулись полярники 25-ї антарктичної експедиції.

Про це на сторінці у Facebook повідомив Національний антарктичний науковий центр.

Зокрема команда українських полярників учора, 29 квітня, прилетіла в аеропорт "Бориспіль", також разом з ними повернулась і сезонна експедиція, учасники якої працювали на станції близько двох місяців.

"Шлях полярників в Україну почався 19 квітня. Спершу вони подолали кораблем не надто прихильну цього разу протоку Дрейка, дісталися портового чилійського міста Пунта-Аренас, а вже звідти з трьома пересадками (Сантьяго, Сан-Пауло, Париж) летіли додому. Сльози радості, обійми та шампанське – так наших полярників і полярниць зустрічали в “Борисполі” їхні рідні, друзі та колеги", - йдеться у повідомленні.

У антарктичному науковому центрі також розповіли, що зимувальний загін 25-ї експедиції протягом року проводив геофізичні, метеорологічні та біологічні дослідження, робив щоденні вимірювання, підтримував роботу станції, здійснював посильний ремонт. Сезонна команда включала також науковців, які працювали за окремими програмами досліджень.

 Нагадаємо, що нещодавно на станцію "Академік Вернадський" прибула 26-а антарктична експедиція. Зокрема у експедиції 12 учасників: семеро науковців, лікар, кухар, дизеліст, системний механік та сисадмін.

Читайте також
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський" Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський"
На станцію "Академік Вернадський" прибула 26-а антарктична експедиція. Зокрема у експедиції 12 учасників: семеро науковців, лікар, кухар, дизеліст, системний механік та сисадмін.
Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео) Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео)
Раніше український уряд виділив 5 мільйонів доларів на закупівлю наукового корабля-криголама для потреб Української антарктичної експедиції й полярників.
Loading...
Load next