Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський"

Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський"
На станцію "Академік Вернадський" прибула 26-а антарктична експедиція. Зокрема у експедиції 12 учасників: семеро науковців, лікар, кухар, дизеліст, системний механік та сисадмін.

Попереду 26-ту українську експедицію очікує розвантаження продуктів та перекачка пального в бак на весь рік, а також передача справ від одних зимівників іншим. Адже невдовзі зі станції поїдуть зимівники 25-ї експедиції і сезонний загін вчених та ремонтників, що займалися модернізацією станції.

Про це повідомили у Facebook Національний антарктичний науковий центр.

"Подолавши кілька континентів, усі карантинні обмеження та бурхливу протоку Дрейка, 26-та Українська антарктична експедиція нарешті дісталася станції "Академік Вернадський"! Там їх з радістю зустріли команда зимівників 25-ої УАЕ та сезонний загін", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на станції дедалі сильніше відчувається наближення зими, тому важливо закінчити всі роботи максимально оперативно. Зокрема 26-та експедиція працюватиме на станції "Академік Вернадський" майже рік.

 

Читайте також
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
В Україну повернулись українські полярники 25-ї антарктичної експедиції В Україну повернулись українські полярники 25-ї антарктичної експедиції
Після року роботи на антарктичні станції "Академік Вернадський" в Україну повернулись полярники 25-ї антарктичної експедиції.
Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео) Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео)
Раніше український уряд виділив 5 мільйонів доларів на закупівлю наукового корабля-криголама для потреб Української антарктичної експедиції й полярників.
Loading...
Load next