Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото)

Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото)
В Одесі поліцейські охороняють Куликове поле і Соборну площу, де сьогодні, 2 травня, відбудуться заходи, присвячені річниці масових заворушень у 2014 році. Тоді загинуло 48 осіб, а розслідування справи триває й досі.

За повідомленням одеської поліції, територію Куликового поля перевірили вибухотехніки, на проходах до нього встановили фільтраційні пункти, довкола обох площ обмежили рух транспорту.

"Встановлені вони з боку Італійського бульвару та на перетині вулиць Канатної й Пироговської. Просимо з розумінням поставитися до превентивних заходів, їх єдина мета - забезпечити правопорядок та безпеку громадян", - йдеться у повідомленні поліції.

Зокрема Міністерство закордонних справ України нагадало українцям, які планують прийти на Куликове поле про дію карантинних правил у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, а також про заборону використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та георгіївських (гвардійських) стрічок. 

"Увесь комплекс превентивних дій, що проводять правоохоронці, обумовлений метою не допустити порушень публічного порядку та загрози безпеці людей під час заходів з нагоди вшанування пам’яті загиблих 2 травня 2014 року, які невдовзі розпочнуться в центральній частині міста", - зазначають в МВС.

Однак, зазначимо, що наразі Куликове поле і Соборна площа відкриті для громадян. Там несуть службу посилені наряди поліцейських і гвардійців.

Нагадаємо, що 2 травня 2014 року в Одесі відбулися масштабні сутички між проросійськими та проукраїнськими активістами. Внаслідок масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 мітингарів отримали тяжкі поранення. Більшість із них стали жертвами пожежі у Будинку профспілок.

Читайте також
У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб У жалобних заходах в Одесі взяло участь понад 3 тисячі осіб
Близько трьох тисяч людей взяли участь у заходах, які були присвячені сьомій річниці трагічних подій, що трапились 2 травня 2014 року. Тоді загинуло 48 осіб, а також понад 200 людей були поранені.
В Одесі п'яний водій втікаючи від поліцейський протаранив дев'ять автівок В Одесі п'яний водій втікаючи від поліцейський протаранив дев'ять автівок
У стані алкогольного сп'яніння чоловік влаштував перегони із поліцейськими та водночас пошкодив дев'ять автівок. Згодом одеські патрульні затримали п'яного водія, який керував авто без посвідчення й намагався від них втекти.
"Світить до п’яти років ув’язнення": в Одесі затримали чоловіка з комуністичною символікою "Світить до п’яти років ув’язнення": в Одесі затримали чоловіка з комуністичною символікою
Одеські поліцейські затримали чоловіка в одязі із зображенням комуністичної символіки. Через свої дії чоловіку загрожує кримінальна відповідальність.
Loading...
Load next