Росія звільнила українського політв'язня Чирнія після семи років колонії

Росія звільнила українського політв'язня Чирнія після семи років колонії
Після семи років у в'язниці через незаконний вирок суду за нібито підготовку терактів на території окупованого Росією Криму українського політв'язня Олексія Чирнія відпустили додому.

Сьогодні Чирнія звільнили з виправної колонії суворого режиму №15, що знаходиться у місті Батайську Ростовської області. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Олексія незаконно утримували в декількох колоніях суворого режиму на території Російській Федерації - в Магадані, Москві, Ростові-на-Дону", - повідомила посадовиця.

За словами Денісової, під наглядом озброєної охорони політв'язня етапували до російсько-українського кордону для примусової депортації з території Росії, не даючи поспілкуватися з його матір’ю і батьком, які приїхали його зустрічати з тимчасово окупованого Криму. 

Зазначимо, що Олексій Чирній вже перетнув українсько-російський кордон і прибув в український пункт пропуску "Мілове" Луганської області.

Нагадаємо, що у травні 2014 року ФСБ Російської Федерації заявило, що затримало у Криму учасників "Правого сектору", які за їхніми словами нібито готували на території окупованого Криму теракти. Йшлось про Олега Сенцова, Олександра Кольченка та ще двох фігурантів справи: Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія, якого тоді затримали нібито з вибухівкою й посадили у в'язницю.

Читайте також
Вісім років в'язниці: у РФ за шпигунство для України засудили військовослужбовицю Вісім років в'язниці: у РФ за шпигунство для України засудили військовослужбовицю
Російській правоохоронці переконані, що підозрювана нібито два роки видавала українській розвідці довірені їй по службі відомості, які стосувались РФ.
Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС Росія незаконно утримує в тюрмах дев’ять громадянських журналістів з Криму — МЗС
Російська Федерація незаконно утримує 9 громадянських журналістів з окупованого Криму у своїх тюрмах, ще один перебуває під домашнім арештом. Цим самим Росія знищила незалежну журналістику на окупованому Кримському півострові.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Loading...
Load next