Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму

Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

Про це у мережі Facebook на своїй сторінці повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Відомо, що Яцкіну дали 11 років в'язниці з відбуванням покарання у колонії суворого режиму, а після закінчення терміну — 1 рік обмеження волі адміністративного нагляду.

Цей незаконний вирок так званого суду є демонстрацією системних політичних репресій окупаційної влади стосовно наших громадян, які вільно висловлюють проукраїнську позицію на території тимчасово окупованого Криму, - заявила Денісова.

Посадовиця закликала міжнародну спільноту відреагувати на незаконний суд та його рішення, й посилити тиск на Росію для захисту прав громадян, які залишилися на території тимчасово окупованого Криму. Також жінка наголосила, що необхідно звільнити усіх незаконно утримуваних країною-агресором громадян України.

Зокрема відомо, що Яцків буде подавати апеляцію на вирок суду, повідомляє hromadske. Його адвокат Микола Полозов розповів, що прокуратура просила 12,5 років позбавлення волі, суд виніс вирок на 1,5 роки менший.

Нагадаємо, що Івана Яцківа, якого підозрюють окупанти у державній зраді було затримано 16 жовтня 2019 року в Сімферополі. Оскільки за версією російського слідства, перебуваючи в Сімферополі з 14 лютого до 30 березня 2016 року, Яцкін нібито за завданням СБУ спілкувався зі своїми знайомими з-поміж правоохоронців, "збираючи персональні дані співробітників оперативно-пошукового бюро МВС по Республіці Крим". Перебуваючи з квітня по липень 2016 року на території України, "через мережу Інтернет, а також при особистих зустрічах зі співробітниками СБУ" він нібито передав їм ці дані, які становлять державну таємницю.

Читайте також
В Криму окупанти два місяці тримали українського політв'язня у підвалі карцеру В Криму окупанти два місяці тримали українського політв'язня у підвалі карцеру
Українського політв'язня Андрія Захтея два місяці тримали у підвалі карцеру виправної колонії суворого режиму в тимчасово окупованому Сімферополі.
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
Loading...
Load next