Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)

Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.

Працівникам Служби безпеки України викрити злочинне угрупування які мали корупційні зв’язки у правоохоронних органах та займались рекетом - вимагали гроші та викрадали людей, повідомляє пресслужба СБУ.

"Це давало їм доступ до матеріалів кримінальних проваджень, а також конфіденційну інформацію стосовно фігурантів цих проваджень, які потім ставали "жертвами" злочинців. На основі отриманої інформації, зловмисники, застосовуючи психологічний тиск, погрожуючи насильством та фізичною розправою, вимагали гроші у громадян", - повідомляють у СБУ.

Злочинці вимагали у двох мешканців Київської області 35 тисяч доларів, для отримання бажаної суми вони викрали одного із чоловіків та жорстокого його побили. Зокрема оперативникам СБУ вдалось затримати рекетирів у Київській та Чернігівській області після одержання частини коштів від потерпілого у розмірі 8 тисяч доларів.

Зрештою правоохоронці також провели обшуки у зловмисниках та виявили у них вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси, засоби спеціального зв’язку, чималі суми іноземної валюти, які вони вимагали у людей та інші докази їхньої протиправної діяльності.

Усім затриманим рекетирам наразі оголошено про підозру у межах кримінального провадження за чотирма статтями Кримінального Кодексу України, а також вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

 

Читайте також
На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео) На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео)
Затриманих наразі двоє — це прикордонники, організатори банди. Кайданки на них наділи при спробі викрадення людини.
Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня
Антикорупційне бюро подало в суд клопотання про арешт екссуддя Миколи Чауса. Запобіжний захід йому обиратимуть 4 серпня.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next