Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня

Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня
Антикорупційне бюро подало в суд клопотання про арешт екссуддя Миколи Чауса. Запобіжний захід йому обиратимуть 4 серпня.

Вищий антикорупційний суд розгляне клопотання НАБУ про обрання запобіжного заходу колишньому судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чаусу вже цієї середи, 4 серпня. Про це повідомила пресслужба суду на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому судді Дніпровського райсуду Києва надійшло від НАБУ. Миколу Чауса, якого раніше викрили на отриманні 150 тисяч доларів хабаря, хочуть взяти під варту.

Розгляд зазначеного клопотання було розпочато 01 серпня 2021 року, проте, у зв’язку із відсутністю підозрюваного судове засідання було відкладено на 4 серпня 2021 року о 14:00, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, адвокат Чауса Ростислав Кравець розповів журналістам "Суспільного", що наразі  невідомо, у якому саме суді відбуватиметься засідання, однак розглядаються Шевченківський, Печерський та Вищий антикорупційний суд.

Правоохоронним органам передавайте великий привіт. Якщо вони будуть діяти таким надалі чином, їм буде дуже погано, - заявив адвокат.

Окрім цього, адвокати Чауса вимагатимуть, щоб його справу щодо хабарництва забрали у НАБУ, оскільки вбачають у цьому конфлікт інтересів: "Я вважаю, що справу (щодо хабарництва) має розглядати будь-який інший правоохоронний орган, щоб у сторонніх спостерігачів не було питань стосовно упередженості. Ми просимо Офіс генерального прокурора змінити підслідність саме через конфлікт інтересів мого підзахисного та НАБУ".

Нагадаємо, що суддю Чауса викрили на отриманні 150 тисяч доларів хабаря. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких він закопував у дворі власного будинку. Згодом у квітні 2021 року на території Молдови Чауса викрала група невідомих озброєних чоловіків в центрі Кишинева.

Проте, лише 30 липня, його випадково виявили в одному із сіл на Вінниччині.

Читайте також
Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео) Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео)
Чаус перебуває в будівлі Служби безпеки України в Києві. Проте, детективи НАБУ поскаржилися, що співробітники СБУ не реагували на їхні законні вимоги й намагались втекти на автомобілі в якому в той час перебував екссуддя.
Скандальний суддя Чаус повернувся в Україну: виявили в одному із сіл на Вінничині (фото) Скандальний суддя Чаус повернувся в Україну: виявили в одному із сіл на Вінничині (фото)
Суддю Чауса викрили на отриманні 150 тисяч доларів хабаря. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких він закопував у дворі власного будинку.
Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого Антикорупційний суд переніс засідання у справі проти Гладковського-молодшого
Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі "Укроборонпрому" проти Ігоря Гладковського, якого підозрюють у корупційних схемах в оборонній сфері.
Loading...
Load next