Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото)

Ботоферма та інтернет-агітатори: СБУ викрила зловмисників, які намагались дестабілізувати ситуацію в Одесі (фото)
Оперативники Служби безпеки України припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та "ботоферми" в Одесі, яка поширювала фейкову інформацію серед населення та пропагувала сепаратизм.

Правоохоронці встановили, що до злочинного кіберугрупування входили п'ятеро мешканців Одеси, які виконували замовлення кураторів на зйомку, публікацію та поширення неправдивої інформації про ситуацію в Україні напередодні травневих свят.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Через соцмережі зловмисники поширювали матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу України, а також розпалювали міжнаціональну ворожнечу", - йдеться у повідомленні.

Зрештою під час обшуків за місцем проживання "інтернет-агітаторів", співробітники СБУ виявили друковані видання, символіку із пропагандою тоталітарного режиму, а також іншу заборонену законодавством продукцію.

Зокрема тим часом оперативникам Служби безпеки вдалось також викрити незаконну "ботоферму", які поширювали в інтернеті антиукраїнських та інших протиправні заклики.

"Під час проведення обшуку правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, а також телекомунікаційне обладнання", - повідомляють в СБУ.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 110 - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Наразі тривають слідчі дії, згодом за їх результатами прийматимуться відповідні процесуальні рішення.

 

Читайте також
У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото) У Черкасах СБУ заблокувала ботоферму проросійських пропагандистів (фото)
Діяльність черкаської ботоферми була спрямована на дестабілізацію ситуації в країні та поширення пропаганди. Також інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти України.
Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції
В одній із одеських лікарень затримали при одержанні хабаря в 11 тисяч доларів завідувача відділення кардіохірургії комунальної лікарні, який вимагав у пацієнтів гроші за безкоштовну операцію.
На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України На Закарпатті СБУ затримала сепаратиста, який закликав відокремити область від України
Правоохоронці Служби безпеки України затримали інтернет-агітатора, який закликав змінити межі української території та відокремити Закарпатську область від України.
Loading...
Load next