Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції

Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції
В одній із одеських лікарень затримали при одержанні хабаря в 11 тисяч доларів завідувача відділення кардіохірургії комунальної лікарні, який вимагав у пацієнтів гроші за безкоштовну операцію.

Організатором злочинної схеми та вимагачем був завідувач відділення медустанови, який вимагав у пацієнтів до 500 тисяч гривень - близько 11 тисяч доларів, повідомляє пресслужба СБУ.

Однак такі випадки були неодноразові, медики одеської лікарні систематично отримували гроші від громадян, які проходять лікування або потребували іншої медичної допомоги. Зокрема хабарі брали й за лікування, яке підпадає під безоплатну медичну допомогу.

"За законодавством України придбання протезів, клапанів шунтів здійснюється за бюджетні кошти. Співробітники спецслужби задокументували, що посадовець отримував неправомірну вигоду готівкою і особисто розподіляв її серед лікарів, задіяних у схемі. Встановлено, що розмір неправомірної вигоди залежав від складності та стану хворих і становив від 86 до 400 тис. грн", - йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі відомо, що вирішуються питання щодо оголошення вказаній посадовій особі про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Читайте також
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві
На будівництві лише одного з об’єктів цього товариства зловмисники завдали збитків державі приблизно на 384 млн грн.
На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео) На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео)
Затриманих наразі двоє — це прикордонники, організатори банди. Кайданки на них наділи при спробі викрадення людини.
Loading...
Load next