Щомісяця збували до $50 тисяч: на Сумщині СБУ затримала фальшивомонетників (фото)

Щомісяця збували до $50 тисяч: на Сумщині СБУ затримала фальшивомонетників (фото)
Зловмисники "продавали" фальшиві стодоларові купюри за 45% від номінальної вартості. Щомісячно вони збували до $50 тисяч таких банкнот.

Організаторами "фальшиво монетної схеми" були семеро мешканців Сумщини, більшість з яких мали кримінальне минуле. Відомо, що свою незаконну діяльність вони "вдало" організували не лише у Сумській області, а й також у декількох інших регіонах України, повідомляє пресслужба СБУ.

Фальшиві банкноти вони збували через особисті зв’язки, у тому числі в обмінних пунктах. Встановлено, що підробки не ідентифікуються як фальшивки пристроями для перевірки банкнотів, - повідомили у Службі безпеки.

Відомо, що одного з організаторів незаконної схеми вдалось затримати під час чергового збуту майже 35 тисяч підроблених доларів США.

Згодом під час обшуків правоохоронці виявили у фальшивомонетників травматичну зброю без дозвільних документів та 400 бойових набоїв. 

Наразі тривають слідчі дії та проводиться блокування джерел надходження підробленої валюти, яку збували зловмисники.

Читайте також
На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото) На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото)
Правоохоронці Служби безпеки України викрили на незаконному привласненні 40 мільйонів гривень орендатора Охтирської ТЕЦ. Керівництво теплової електростанції штучно накопичувало боргові зобов’язання.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
Loading...
Load next