Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео)

Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео)
Правоохоронці під Києвом затримали трьох злочинців, які здійснювали жорстокі напади на будинки мешканців і на офісні приміщення, при цьому вимагали у людей гроші, зв‘язували та катували їх праскою.

Правоохоронці задокументували причетність злочинної групи до кількох розбійних нападів на території Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Харківської областей, повідомляє пресслужба МВС.

“Ця група скоїла ряд жорстоких злочинів на території держави, працювала достатньо жорстко та агресивно. Під час злочинів поводилися достатньо зухвало, влаштовували погроми, катували людей, зокрема розпеченою праскою, перед цим прив’язуючи скотчем до стільця”, – повідомив голова нацполіції України, Ігор Клименко.

Зокрема відомо, що одним із останніх таких розбійних нападів був інцидент, який трапився у травні цього року. Чоловіки напали на приватне помешкання у Харкові й катували потерпілу праскою та вкрали у неї  60 000 євро, 50 000 доларів США та велику кількість виробів із золота
 

До таких нападів зловмисники готувались заздалегідь - вивчали спосіб життя потенційних жертв, їхнє матеріальне становище, поведінку, зв’язки, перебування поза межами дому. При цьому усі напади скоювали зазвичай у вечірній або нічний час, а авто, які використовувалися під час скоєння злочинів, після розбою спалювалися, як і всі речові докази, які потім могли якимось чином вивести на угруповання.

Однак, нарешті 20 травня трьох нападників було затримано в порядку статті 208 КПК України на трасі Київ-Житомир поблизу столиці. Ними виявилися 37-річний житель Луцька, а також 45-річний і 44-річний львів’яни. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за фактом розбою (ч. 4 ст. 187 КК України) та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

Читайте також
Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео) Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео)
В Україні поліція викрила злочинну організацію, яка тривалий час діяла на Закарпатті. Під час 23 обшуків у зловмисників вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї і цілий арсенал холодної зброї.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
У Києві керівник турфірми вкрав з карток іноземців 630 тисяч гривень (фото) У Києві керівник турфірми вкрав з карток іноземців 630 тисяч гривень (фото)
Правоохоронці провели обшуки в автівках та за місцем мешкання підозрюваного. За результатами їх проведення поліцейські вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, акт приймання-передачі обладнання від банку та документацію.
Loading...
Load next