Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео)

Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео)
В Україні поліція викрила злочинну організацію, яка тривалий час діяла на Закарпатті. Під час 23 обшуків у зловмисників вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї і цілий арсенал холодної зброї.

Правоохоронці затримали банду, що викрадала людей і здійснювала розбійні напади на будинки та офіси. Зокрема поліцейські також повідомили про підозру семи особам за фактами незаконного позбавлення волі, розбоїв, незаконного заволодіння транспортним засобом. При цьому у Львові та Мукачево правоохоронці провели 23 обшуки під час яких було задіяно 60 екіпажів поліції.

 

Учасники злочинного угруповання спеціалізувалися на розбоях, торгівлі зброєю, контрабанді, продажі наркотиків, а також викраденні людей. Мукачівська злочинна організація являла собою організоване стійке ієрархічне об’єднання, яке систематично та цілеспрямовано займалося злочинною діяльністю, - повідомляють у МВС.

Відомо, що усі фігуранти злочинного угруповання - жителі Закарпаття віком від 25 до 46 років, які володіють навичками бойових мистецтв. Наразі поліція перевіряє причетність зазначених осіб до викрадення відомого мукачівського репера у вересні 2020 року і низки збройних сутичок на території України.

Під час обшуків поліцейські вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї, 15 одиниць автоматичної зброї, 2 помпові рушниці, 10 пістолетів системи "ПМ", 5 пістолетів "Форт-17", 5 пістолетів ТТ, 6 гранат, понад 40 магазинів, набої, пристрої для безшумної стрільби. У зловмисників виявили цілий арсенал холодної зброї в кількості 100 штук, тепловізори, радіостанції, gps-трекери, спецодяг та бронежилети, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності. Крім того, поліція вилучила у злочинної групи 800 грамів наркотичних засобів, - зазначають у Міністерстві внуштрішніх справ України.

Організатора банди, який раніше вже був судимий - 41-річного чоловіка - затримали ще 29 травня в аеропорту Львова, куди він прибув з Туреччини. Ще одного ватажка злочинної банди "спіймали" на українсько-польському кордоні.

За місцем проживання учасників злочинної організації виявлено дорогоцінні швейцарські годинники, золоті прикраси, коштовності, валюту, 6 транспортних засобів, в тому числі преміум класу "Mercedes" та "Audi", які використовувалися під час підготовки та безпосереднього вчинення злочинів, а також наркотичні засоби, - додають в Офісі генерального прокурора. 

Сімом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за фактами незаконного позбавлення волі, розбоїв, незаконного заволодіння транспортним засобом за частиною 1, 2 статті 255, частною 4 статті 28, частиною 3 статті 146, частиною 4 статті 28, частиною 4 статті 187, частиною 4 статті 28, частиною 3 статті 289 Кримінального Кодексу України. Учасника банди загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Також триває досудове розслідування й првоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до вчинення інших злочинів на території України.

 

 

Читайте також
У Львові затримали "кримінального авторитета" з Мукачева: підозрюють у вбивстві (фото 18+) У Львові затримали "кримінального авторитета" з Мукачева: підозрюють у вбивстві (фото 18+)
В аеропорту Львова затримали мукачівського “кримінального авторитета” Артура Пашкуляка. Затримання відбулося за участі поліції Києва разом із спецпризначенцями КОРДу.
Сутичка у Києві: невідомі побили та застрелили чоловіка Сутичка у Києві: невідомі побили та застрелили чоловіка
У Дніпровському районі Києва невідомі посеред вулиці побили та застрелили чоловіка. Кримінальне провадження поки не відкрито.
Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео) Катували праскою: у Харкові троє чоловіків пограбували жінку (відео)
Правоохоронці під Києвом затримали трьох злочинців, які здійснювали жорстокі напади на будинки мешканців і на офісні приміщення, при цьому вимагали у людей гроші, зв‘язували та катували їх праскою.
Loading...
Load next