У Польщі поліція жорстоко побила українця: зламаний палець, травма хребта та забій голови

У Польщі поліція жорстоко побила українця: зламаний палець, травма хребта та забій голови
Польська поліція у міст і Закопаному жорстоко побила 18- річного громадянина України, який збирав пожертви для громадської організації. За словами хлопця, правоохоронці спершу словесно ображали його, а згодом жорстоко побили.

Інцидент між українцем та місцевою поліцією трапився поблизу місцевого магазину Biedronka, де волонтер благодійної організації Beneficjum Дмитро збирав гроші на лікування хворої дитини, повідомляє видання inPoland.

Коли офіцери приїхали, виявилося, що вони були дуже грубими та агресивними, вони кидали расистські гасла типу "їдь … в Україну". Волонтер записав їх поведінку. Коли поліцейські зрозуміли, що він їх записує, вони забрали телефон і зламали палець. На нього наділи наручники і збили на тротуар. Перед магазином вони вдарили лежачого ногою по голові, і один притиснув добровольця коліном, щоб той не міг дихати. Потім вони затягли його в поліцейську машину, де вилучили флешку та фотографії з його телефону, - повідомила представниця фонду, Віолетта Чайка.

Відомо, що 18-річному хлопцю Дмитру виписали штраф у розмірі 200 злотих за порушення порядку та сказали, що якщо він їх не заплатить, то його депортують з країни. Тож хлопець був змушений віддати правоохоронцям гроші, і після цього його відпустили.

Однак, у поліції Закопаного розповідають дещо іншу історію інциденту. Там переконують, що волонтер не виконував вказівок офіцерів і поводився агресивно. Вони також заперечують, що побили українця.

Втручання відбулося о 10, нам зателефонувала менеджер магазину на проспекті 3 Травня, бо ні їй, ні службам безпеки не вдалося переконати волонтера не стояти біля вхідних дверей і не просити покупців про пожертви, — заявив Кшиштоф Ваксмундскі, прессекретар Повітового Штабу поліції в Закопаному.

Згодом у лікарні Дмитро пройшов судово-медичну експертизу, і лікарі зафіксували у нього забій голови, травму хребта та перелом пальця руки. Зокрема за словами прессекретаря штабу поліції Закопаного, волонтер міг отримати травми через те, що намагався вирватись із рук правоохоронців.

Наразі відомо, що штаб поліції Кракова вже оголосив про розслідування поведінки поліцейських у Закопаному. Магазин Biedronka надав записи камер спостережень, які зафіксували затримання 18-річного українця. Генеральний консул України також чекає роз'яснень у справі.

Читайте також
У Польщі семеро невідомих напали на українця та закидали його пляшками У Польщі семеро невідомих напали на українця та закидали його пляшками
У Польщі семеро невідомих чоловіків чіплялися до усіх перехожих, а згодом почали переслідувати українця. Вони напали на громадянина України та закидали його пляшками.
Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото) Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото)
Дані відеомоніторингу свідчать: польські поліцейські після затримання застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, в результаті чого він помер. Вони били його кийками та ногами, закували у наручники й пускали в обличчя перцевий газ.
Українок, які постраждали у ДТП в Польщі виписали з лікарень Українок, які постраждали у ДТП в Польщі виписали з лікарень
У Польщі з лікарень уже виписали всіх українців, які постраждали у двох автомобільних аваріях, що трапились 6 та 22 березня.
Loading...
Load next