На Дніпропетровщині СБУ викрила сепаратистів, які хотіли відновити СРСР в Україні (фото)

На Дніпропетровщині СБУ викрила сепаратистів, які хотіли відновити СРСР в Україні (фото)
У Дніпропетровській області працівники Служби безпеки України викрили сепаратистську банду, яка хотіла заснувати фейкові "народні ради" та "силові структури" у регіоні – прихильники "відновлення СРСР" хотіли провести псевдовибори.

За інформацією спецслужби, місцева жителька з "досвідом роботи" у процесах створення псевдовладних утворень залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Усе це - за координації російської ГО "Верховный Совет СССР", повідомляє пресслужба СБУ.

Так звана "Председатель Верховного Совета УССР" роздавала учасникам групи "справки о гражданстве СССР". Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом взяти участь у "псевдовиборах" нових державних органів, - йдеться у повідомленні Служби безпеки України.

Сама група також намагалася заснувати фейкові "народні ради" та "силові структури" у Дніпропетровській області. Зокрема під час обшуків у зловмисників правоохоронці знайшли документацію фейкових "народних рад"; комп'ютери, на яких друкували так звані довідки про громадянство; списки учасників групи та листування з російськими кураторами.

Відомо, що у межах кримінального провадження за частиною 2 статті 436-1 - виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Нагадаємо, що учора в Україні поліція викрила злочинну організацію, яка тривалий час діяла на Закарпатті. Під час 23 обшуків у зловмисників вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї і цілий арсенал холодної зброї.

Читайте також
На Дніпропетровщині поліція звільнила з трудового рабства 60 осіб (відео) На Дніпропетровщині поліція звільнила з трудового рабства 60 осіб (відео)
На Дніпропетровщині поліцейські затримали фермерів-рабовласників. Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.
Під Дніпром спалахнула масштабна пожежа: горіла трансформаторна підстанція (відео) Під Дніпром спалахнула масштабна пожежа: горіла трансформаторна підстанція (відео)
Поблизу Дніпра сталася аварійна пожежа трансформатора. Над селищем виник величезний чорний стовп диму, а жителі залишилися без світла.
Пішов гуляти на дитмайданчик і зник: на Дніпропетровщині поліція розшукує 8-річного хлопчика (фото) Пішов гуляти на дитмайданчик і зник: на Дніпропетровщині поліція розшукує 8-річного хлопчика (фото)
У місті Покрові Дніпропетровської області поліцейські та місцеві жителі розшукують 8-річного Огли Ібрагіма Андрійовича, який зник ще 2 червня.
Loading...
Load next