"На вас заведена кримінальна справа": в Україні попередили про хакерську атаку від імені поліції

"На вас заведена кримінальна справа": в Україні попередили про хакерську атаку від імені поліції
У соцмережах хакери надсилають українцям псевдолисти, ніби то від державних установ, в тому числі від патрульної поліції. Правоохоронці попереджають, що це кібератака.

У патрульній поліції України повідомили про хакерську атаку і закликали користувачів інтернету не відкривати електронні листи від сумнівних відправників. Зокрема кіберполіція попереджає також і про масовану атаку "вірусу" на державні установи та приватні компанії. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції України у Telegram.

У хакерських листах міститься текст, ніби "ви не заплатили податки. Деталі у файлі... ", "на вас заведено кримінальну справу. Деталі в додатку…". У поліції закликають, що перейшовши за посиланням, шкідливе програмне забезпечення надає віддалений прихований доступ до серверів.

Електронні листи зі схожим змістом (про несплачені податки, кримінальні справи тощо) можуть надходити й нібито від інших держустанов. Така розсилка небезпечна, тому що листи містять додатки, відкриваючи які, відбувається завантаження вірусного файлу, який заражає комп'ютер, - повідомили у поліції.

Відомо, що один із таких схожих листів сьогодні зранку, 3 червня, надійшов нібито з електронної пошти управління патрульної поліції у м. Києві ([email protected]). Зауважимо, що різноманітним державним органам та приватним компаніям надходили листи від імені начальника Департаменту патрульної поліції з контекстом: "на вас заведена кримінальна справа, терміново надайте інформацію, інакше вам буде виписано штраф".

Поліція просить бути українців пильними:

  • дотримуватись інтернет-гігієни та в жодному разі не відкривайте будь-які запаролені архіви та файли, що надходять на вашу електронну пошту;
  • стежити за встановленим та оновленим антивірусним програмним забезпеченням.
  • звертати увагу на електронну адресу відправника листа та перевіряйте її достовірність, оскільки спам-повідомлення відправляються з неофіційних пошт.
Читайте також
Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.
На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі На Київщині знайшли 2-річного хлопчика, який усю ніч просидів у лісі
У селі Рагівка Вишгородського району Київської області, 14 квітня зник дворічний хлопчик. Батьки дитини протягом п'яти годин намагались самостійно відшукати дитину, однак усі спроби були марними.
Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців Ексссуддю підозрюють у позбавленні прав автомайданівців
Він переслідував учасників Революції Гідності.
Loading...
Load next