Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео)

Завербований експосадовець РНБО "зливав" закриту інформації іноземним спецслужбам (відео)
Контррозвідка СБУ викрила колишнього посадовця РНБО, який був завербований іноземною спецслужбою та "зливав" їм інформацію про деталі функціонування органів держаної влади України.

Правоохоронці повідомили про підозру у держзраді колишньому посадовцю РНБО, однак його імені наразі не повідомляють. Відомо лише те, посадовець категорії "Б" протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, у тому числі закритого характеру, повідомляє пресслужба СБУ.

Експосадовець мав допуск за формою 2 Адміністрації Президента та Апарату РНБО та регулярно "зливав" інформацію іноземним спецслужбам. Проте, яким саме службам чоловік надавав інформацію закритого характеру також невідомо. Однак LIGA.net із посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомив, що йдеться про "непублічного чиновника, "працювати" по якому почали ще в 2016-2017 роках".
 

​Досудове слідство підтвердило факти здійснення експосадовцем розвідувально-підривної роботи проти нашої держави, - повідомляють у СБУ.

Зокрема 1 червня суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. Обвинувальні матеріали було скеровано до суду.

 

Читайте також
Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Антоненка під цілодобовим домашнім арештом
Захист музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка, якого обвинувачують у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, просив змінити йому запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов’язання, однак суд все ж таки не задовольнив клопотання.
СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака СБУ отримала дозвіл на затримання підозрюваного у держзраді Тараса Козака
Раніше слідчі Служби безпеки України оголосили Козака у розшук. За словами Віктора Медведчука, його однопартієць та соратник наразі перебуває у Білорусі "на лікуванні".
Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт Не посадили за держзраду: суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна та депутата від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука до 9 липня.
Loading...
Load next