Поширення антиконституційних агіток: СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія" (фото)

Поширення антиконституційних агіток: СБУ провела обшуки у засновників "Партії Шарія" (фото)
Засновників громадської організації "Партія Шарія" підозрюють у розповсюдженні агітаційних матеріалів, спрямованих на зміну кордонів України та порушення конституційного ладу.

Служба безпеки України провела обшуки у засновників громадської організації "Партія Шарія", яких підозрюють у пропаганді зміни меж державного кордону України за допомогою поширення агітаційних агіток у Київській області, повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що обшуки проводились за адресами фактичного місця проживання двох фігурантів справи: у Києві та у Бучанському районі Київської області. Під час обшуків правоохоронцям вдалось вилучити комп’ютерну техніку, мобільні термінали, які використовувались у протиправній діяльності, банківські карти та печатку ГО "Партії Шарія".

Крім того, проведено обшуки у типографії, розташованій у Вінниці, де представники громадської організації друкували продукцію антиконституційного характеру, – зазначають у Службі безпеки України.

Так, у межах кримінального провадження за частиною 1 статті 110 - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та частиною 3 статті 358 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів Кримінального кодексу України. Наразі щодо підозри засновникам громадської організації тривають слідчі дії, які проводяться під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.

Читайте також
СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського
Працівники Служби безпеки України прийшли в столичний бізнес-центр "Міленіум", де колись був розташований офіс олігарха Ігоря Коломойського. Зокрема слідчі дії в будівлі проводились у справі "Центренерго".
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next