У санаторії на Одещині отруїлось 30 дітей: МОЗ назвало причину масового отруєння

У санаторії на Одещині отруїлось 30 дітей: МОЗ назвало причину масового отруєння
Масове отруєння дітей зафіксували у санаторії в селищі Сергіївка в Одеської області. Минулого тижня у цьому ж закладі напередодні змагань отруїлися шестеро дітей віком від 8 до 10 років.

Діти скаржилися на біль у животі, нудоту, загальну слабкість, блювоту, пронос, підвищення температури тіла в межах 37,5–39°C. Зокрема причиною спалаху стало недотримання персоналом санаторію санітарно-епідеміологічного режиму, повідомили в пресслужбі Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Серед захворілих — 17 дітей із перебігом хвороби середньої важкості, шістьох із них госпіталізували й наразі вже виписали. Інші 13 дітей із легким перебігом перебувають в окремому корпусі закладу під наглядом медичного працівника, - йдеться у повідомленні.

Наразі у всіх приміщеннях санаторію провели дезінфекцію та відібрали проби харчових продуктів на патогенну мікрофлору, проби сировини та питної води, змиви з об'єктів зовнішнього середовища. Фахівці лабораторного центру обстежили працівників їдальні й дітей, які контактували із дітками, що отруїлись.

Нагадаємо, перші випадки захворювання в санаторії почали фіксувати 2 червня. Через три дні, 5 червня, в поліції повідомили про інфікування шістьох дітей, які харчувались в їдальні на території закладу, однак згодом вони потрапили до лікарні із харчовим отруєнням та інтоксикацією.

Внаслідок цього у поліції відкрили кримінальну справу. Відомості за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 325 - порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Покарання за цією статтею передбачає штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів, арешт на пів року або ув’язнення на строк до трьох років.

Читайте також
У оздоровчому таборі на Одещині отруїлися шестеро дітей У оздоровчому таборі на Одещині отруїлися шестеро дітей
В таборі на Одещині напередодні змагань отруїлися шестеро дітей віком від 8 до 10 років. Діти харчувались в їдальні на території закладу, однак згодом вони потрапили до лікарні із харчовим отруєнням та інтоксикацією.
На Одещині викрили подружжя “педагогів”, яке вчиняло сексуальне насильство над дітьми (відео) На Одещині викрили подружжя “педагогів”, яке вчиняло сексуальне насильство над дітьми (відео)
Поліцейські Одеської області викрили подружжя “педагогів”, які під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки дітей, вчиняли над ними сексуальне насильство. Свої "розваги" з малечою насильники знімали на мобільний телефон.
На Чернігівщині внаслідок отруєння грибами померли 7-місячний хлопчик та 5-річна дівчинка На Чернігівщині внаслідок отруєння грибами померли 7-місячний хлопчик та 5-річна дівчинка
У реанімації Чернігівської дитячої обласної лікарні 2 травня помер 7-місячний хлопчик, який отруївся грибами-строчками, які виділяють токсини. Напередодні, 30 квітня від такого ж діагнозу померла його 5-річна сестра.
Loading...
Load next