В Україні через грозу та вітер 80 населених пунктів залишились без електрики

В Україні через грозу та вітер 80 населених пунктів залишились без електрики
Через сильні пориви вітру та грози без електроенергії в Україні залишилися 80 населених пунктів. Стосується це населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Донецькій, Київській та Сумській областях.

Південь та Схід України, 18 червня, охоплять потужні грози, град та шквальний вітер - на території областей оголосили штормове попередження, повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 80 населених пунктів у 5 областях, а саме: Дніпропетровська – 36, Кіровоградська – 24, Донецька – 16, Київська – 2 та Сумська – 2, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, станом на 07:00 п’ятниці, 18 червня, без світла залишаються 36 населених пунктів Дніпропетровської області, 24 – Кіровоградської, 16 – Донецької, Київської, 2 – Сумської. Бригади обленерго працюють над відновленням електропостачання. Наразі бригади обленерго проводять ремонт, щоб відновити електропостачання.

Також за даними Укргідрометцентру, сьогодні в південних і східних регіонах України очікуються грозові дощі, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с; на решті території без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вдень 24-29°.

Опади також прогнозують у Харківській, Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій,  Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

 

Читайте також
Внаслідок негоди в Україні знеструмлені понад 100 населених пунктів Внаслідок негоди в Україні знеструмлені понад 100 населених пунктів
У шести українських областях мешканців 109 населених пунктів залишились без світла через негоду. Найбільше постраждали дві області - Сумська та Дніпропетровська.
Київ накрила гроза та сильні пориви вітру: затоплені вулиці та станції метро (відео) Київ накрила гроза та сильні пориви вітру: затоплені вулиці та станції метро (відео)
Після тривалої спеки у Києві почався ураган - внаслідок негоди у столиці затоплені вулиці та станції метро, позривані навіси на літніх терасах, а також затримується низка маршрутів наземного громадського транспорту.
У Києві врятували парашутиста, якого вітром віднесло в небо (відео) У Києві врятували парашутиста, якого вітром віднесло в небо (відео)
Чоловік з парашутом був прикріплений тросом до катера, однак сильна буря, що почалася, відірвала трос і "віднесла" парашутиста.
Loading...
Load next