Київ накрила гроза та сильні пориви вітру: затоплені вулиці та станції метро (відео)

Київ накрила гроза та сильні пориви вітру: затоплені вулиці та станції метро (відео)
Після тривалої спеки у Києві почався ураган - внаслідок негоди у столиці затоплені вулиці та станції метро, позривані навіси на літніх терасах, а також затримується низка маршрутів наземного громадського транспорту.

Злива, яка пройшлась Києвом сьогодні, 19 липня, затопила місто майже за пів години. Однак, за прогнозами синоптиків негода триватиме до кінця доби не лише у столиці, а й у західних та північних областях, повідомляє "Українська правда".

Зокрема, столичні станції метро "Берестейська" та "Академмістечко" закрили через підтоплення - потяги курсують без зупинки. Також сталася затримка руху кількох маршрутів трамваїв, тролейбусів і автобусів. Вітер був настільки сильним, що хилив навіть великі дерева та змітав усе на своєму шляху.

Під час грози рекомендують:

  • усі вікна необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • якщо ви опинилися на вулиці, то триматися далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

Окрім цього, липень продовжує бити температурні рекорди в столиці: метеорологи зафіксували найтепліший день за 141 рік. Так, 16 липня, у Києві "середньодобова температура повітря становила +28,8°C, що на 0,4°C вище рекордного значення ... Така температура повітря на 7,6°C перевищила відповідну кліматичну норму", - повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії.

Зауважимо, що 15 регіонах України оголосили штормове попередження, яке прогнозують на сьогодні, 19 липня - синоптики прогнозують грози, вдень місцями град та шквали 15-20 м/с.

Читайте також
Злива з градом і затоплені вулиці: у Києві пройшов потужний ураган (відео) Злива з градом і затоплені вулиці: у Києві пройшов потужний ураган (відео)
У Києві зачинили перший вестибюль станції метро "Героїв Дніпра" через зливу, яка вирувала столицею.
В Україні через грозу та вітер 80 населених пунктів залишились без електрики В Україні через грозу та вітер 80 населених пунктів залишились без електрики
Через сильні пориви вітру та грози без електроенергії в Україні залишилися 80 населених пунктів. Стосується це населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Донецькій, Київській та Сумській областях.
Очікуються сильні дощі та град: в Україні оголосили штормове попередження Очікуються сильні дощі та град: в Україні оголосили штормове попередження
Практично усі області накриють дощі та град, проте найбільше негода вируватиме у південно-східних районах України.
Loading...
Load next