На Вінничині СБУ викрила підприємство, яке щомісяця закопувало по 500 тонн відходів з токсинами (відео)

На Вінничині СБУ викрила підприємство, яке щомісяця закопувало по 500 тонн відходів з токсинами (відео)
СБУ викрила керівництво одного із Вінницьких підприємств на незаконному захороненні промислових відходів, які містять в собі небезпечні токсичні речовини.

Під час дослідження у пробах з місць заховання небезпечних відходів виявили хімічні елементи, що забруднюють підземні води та ґрунти. Щомісяця керівництво підприємства незаконно закопувало майже 500 тонн токсинів на відкритій місцевості, повідомляє пресслужба СБУ.

За попередніми даними слідства, представники українського підприємства уклали договір з однією з російських компаній щодо очищення технічного гліцерину та вивезення готової продукції до РФ, - йдеться у повідомленні Служби безпеки.

Шкідливі речовини, які утворюються в процесі технологічної обробки сировини, повинні були утилізуватися належним способом. Однак керівництво підприємства, для отримання надприбутків, таємно й незаконно, вивозили токсичні речовини на орендовану у держави ділянку за межами обласного центру.

Відомо, що тривала така "утилізація" досить довго - вони протягом декількох років, постійно нарощуючи обсяги створення небезпечних відходів, що могло спричинити екологічну катастрофу у регіоні.

За результатами ініційованих СБУ лабораторних досліджень, у пробах з місць захоронення небезпечних відходів виявлено хімічні елементи, що забруднюють підземні води та ґрунти, - зазначили у СБУ.

У цій справі правоохоронці відкрили також провадження за статтею 441 - екоцид Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає від 8 до 15 років ув'язнення.

 

Читайте також
Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео) Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео)
Чаус перебуває в будівлі Служби безпеки України в Києві. Проте, детективи НАБУ поскаржилися, що співробітники СБУ не реагували на їхні законні вимоги й намагались втекти на автомобілі в якому в той час перебував екссуддя.
Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото) Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото)
Офіційним та першим в Україні піратом, який захопив судно в Індійському океані та вимагав викуп, виявився житель Миколаївщини.
СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.
Loading...
Load next