Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото)

Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото)
Офіційним та першим в Україні піратом, який захопив судно в Індійському океані та вимагав викуп, виявився житель Миколаївщини.

Це перший випадок в історії України, коли її громадянину повідомили про підозру у піратстві. Співробітники СБУ викрили жителя Миколаївської області, який захопив в Індійському океані судно і вимагав викуп у 500 тисяч доларів за його звільнення, повідомляє пресслужба відомства.

Пірат влаштувався працювати у міжнародну компанію, яка займається охороною комерційних суден від піратів. Проте, замість того, щоб охороняти човен, чоловік вирішив захопив його та заробити на цьому чималу суму грошей.

Представникам судноплавної компанії вдалося вмовили пірата здати зброю та розблокувати човен за $6 тис. Але коли зловмисник повернувся на плавучу базу охоронної компанії, він захопив її арсенал і почав нові перемовини. Цього разу вимагав $100 тис. – інакше погрожував викинути всю зброю за борт, - йдеться у повідомленні.

Оскільки події відбувалися у відкритому морі, то його неможливо було притягнути до відповідальності - на нейтральні води не поширюється юрисдикція жодної держави.

Проте, пірата все ж таки вдалося затримати в Україні, однак наразі його імені не розголошують. Наразі йому оголошено лише підозру у піратстві та застосуванні насильства, пограбуванні або інших ворожих діях щодо екіпажу морського суднаСанкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також
Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото) Кокаїн серед бананів: СБУ затримала на Одещині іноземних наркоторговців (фото)
Під час спецоперації в Одесі правоохоронці СБУ затримали трьох співорганізаторів наркобізнесу, які намагались ввезти в Україну кокаїн у бананах.
Захопив судно в Індійському океані: в Україні вперше повідомили про підозру у піратстві (фото) Захопив судно в Індійському океані: в Україні вперше повідомили про підозру у піратстві (фото)
Громадянин України протягом чотирьох днів утримував судно в Індійському океані. Чоловік погрожував екіпажу зброєю та вимагав викуп.
У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото) У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото)
На судні MSC MESSINA, яке здійснювало рейс зі Шрі-Ланки до Сінгапуру трапилась масштабна пожежа, внаслідок якої загинув юний український моряк, родом з Одеси.
Loading...
Load next